ZENEVA 2017: TOYOTA YARIS (redizajn)


Ovo je drugi redizajn Yarisa treće generacije, nakon restilizacije iz 2014. Međutim, japanski proizvođač tvrdi da je najnoviji "fejslift" više od obične kozmetičke intervencije na automobilu, s obzirom da je pored toga promenjeno čak 900 delova u odnosu da prethodnu verziju, kako bi se poboljšale performanse i bezbednost vozila.


Prednji deo je preoblikovan tako da sada ima dinamičniji dizajn. Restilizovani su farovi (koji sada imaju nova LED svetla), maska hladnjaka i branik.

Slične promene dogodile su se i pozadi, gde primećujemo redizajnirani branik i nova, veća stop svetla, koja se pored blatobrana šire i na vrata prtljažnika. Toyota će kupcima u Evropi ponuditi i dve nove boje karoserije, nazvane Hydro Blue i Tokyo Red.


Promene su se dogodile i u kabini automobila. Unapređenja obuhvataju novi multimedijalni sistem, redizajnirani volan, a poboljšan je i kvalitet materijala.

Na raspolaganju su i novi dezeni i boje presvlaka i tapacirunga.


Značajne promene dogodile su se u motorizaciji. Umesto postojećeg 1.33 litarskog benzinca, uvodi se novi 1.5 litarski atmosferski motor sa 112 ks (82 kW) i 136 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Pogonjen novim agregatom, Yaris za 2017. od 0 do 100 km/h stiže za 11 s.

Comments